In de vitrine

Ontdekken en onderzoeken in de OO-ZONE

De VSC, het netwerk van wetenschapsmusea en science centra heeft 33 leden. Deze leden dragen op verschillende manieren bij aan wetenschapswijsheid. Een bijzonder project is de OO-zone van het Natuurmuseum Brabant.

Untitled-2.jpg

Leren en ontdekken door te doen, dat gebeurt in de OO-ZONE. Hier is de bezoeker zowel ontdekker en onderzoeker.

Er is veel te zien en te ontdekken: meer dan tweeduizend objecten in 125 m2 vitrines. Er zijn proefjes  om te doen met botjes, een organentorso en een warmtecamera. Maar het allerleukste is om samen met een personage op ontdekkingstocht te gaan en onderzoek te doen aan echt collectiemateriaal.

In de computer zit een keur aan personages: van detective tot kunstschilder en van hippe vogel & coole kikker tot arts. De onderzoekspas slaat resultaten op om later nog eens terug te lezen en is tevens de sleutel om de collectiekastjes met het materiaal te openen.

De sleutel om onderzoek te doen aan veren en snavels, vogelfluitjes uit proberen, sporenonderzoek te doen bij een misdrijf of een reisje maken door ingewanden.

Kinderen vanaf 8 jaar worden hier wetenschapswijs. De OO-zone kan zowel gebruikt worden door de individuele bezoeker als door schoolgroepen.

Meer informatie? Kijk op natuurmuseumbrabant.nl